Enrera

La Coral Sellarès de Gavà és un cor de veus mixtes, fundat l'any 1965 pel mestre en Ramon Marcó i Cabré que en fou director fins l'any 1997. Va ser acollida, per als seus assajos, a les instal·lacions culturals i esportives que la Companyia Roca Radiadors, S.A. tenia a la masia de Can Sellarès, en la qual assaja, encara, a l'actualitat.

El seu repertori està compost bàsicament per música popular, sardanes i havaneres, i religiosa, de diferents èpoques i espirituals negres, encara que també s'ha preocupat de donar una certa originalitat als seus programes, mitjançant traduccions d'algunes obres al català i fent adaptacions de peces universalment conegudes com My fair lady, West side story Musical Walt Disney, etc., però poc treballades a nivell de música coral. Ha introduït coreografia en algunes de les seves actuacions. També ha cantat òperes i sarsueles, etc.

En aquests 40 anys ha ofert més d'un miler d'actuacions, especialment per Catalunya, però també per la resta d'Espanya i per importants ciutats europees d'Andorra, Itàlia i França. Ha actuat a la Basílica del Monestir de Montserrat i a la de Sant Pere del Vaticà; al Palau de la Música de Barcelona; a la Catedral Vieja de Salamanca i a la de Toledo; a les Universitats de Salamanca, Santiago i Santander i al Festival Lyrique des deux Catalognes. Ha fet gravacions a TVE i la RAI i altres. Ha obtingut importants premis i guardons en la seva participació als festivals i certàmens de Calella de Palafrugell (Girona), Mieres (Astúries), Ejea de los Caballeros (Saragossa), Torrevella (Alacant), i potser el més important de tots ells, l'actuació privada per al Sant Pare Joan Pau II, al Vaticà, una tarda d'agost de 1982. També va ser la coral escollida com a representant de les corals catalanes en la visita que el Sant Pare va fer a Barcelona i en concret al Temple de la Sagrada Família. També ha participat als Musicorals i Aplecs celebrats al Baix Llobregat. Ha fet diferents enregistraments discogràfics amb música religiosa uns i altres amb música pròpia dels seus concerts.

La direcció a més del Sr. Ramón Marcó i Cabré ha estat a càrrec de l'Albert Berdié, en Rafa Barbero, en Jordi Sánchez i Caroz, l'Albert Santiag i actualment, la Júlia Sesé. Volem manifestar el nostre més viu sentiment de gratitud per a tots aquells, que d'una manera o d'una altra, heu aconseguit que la CORAL SELLARÈS DE GAVÀ s'hagi convertit en una de les realitzacions culturals gavanenques més importants de la història de la ciutat.

Inici del document